Dom > Izložba > Sadržaj
3 ствари које знамо о будућности Апплеа након ВВДЦ
Sep 07, 2018

Када је Аппле открио свој први пад у кварталним приходима раније ове године - први у 13 година, који је у другом тромјесечју 2016. опао 13 посто у односу на претходну годину - није било изненађење за било кога који обраћа пажњу. Аппле није пуштао револуционарни производ у неко вријеме, што је и раније користио.

Тако су очи биле на Тиму Куку током главног у понедјељак на конференцији Светских развојних компанија у Сан Франциску. Оно што имамо је доста истог Аппле-а које смо видели.

Није као да Аппле уопће није иновативан, постојао је неколико узбудљивих обавештења о софтверу и изгледа да компанија озбиљније узима АИ с увођењем Сири-а на лаптопове. Међутим, у поређењу са Гоогле-овим фокусом на учење машинерије, опкладама виртуелне стварности Фацебоок-а у Оцулус-у или повећаном реалношћу Мицро Леап-а, Аппле изгледа стагнира и заглавио у свом исцрпљеном моделу прихода продаје иПхоне-а (могло би бити најгорих милијарди долара заглављен).

Било је пуно малог побољшања за четири главне платформе компаније - ватцхОС, твОС, иОС и новоименовани мацОС - али постоје три промене које се појављују на овом сајму Аппле је и даље исте компаније које су потрошачи дошли на интимно знање и показују спремност компаније да промени .

3. Аппле још увек жели да прода иПхоне

Једна од дивљих гласина које су кружиле пре ВВДЦ-а била је могућност да ће Аппле пустити иМессаге на Андроид. Нажалост, то се није догодило иако иМессаге има неколико нових цоол функција.

С обзиром на лоше стање Гоогле-ових апликација за размену порука, Аппле би потенцијално могао да добије читав нови сегмент корисника који су прикључени на своју услугу иМессаге и потенцијално чак и добили неке да се претворе у иПхоне-е. Сада Аппле само помаже другим сервисима за размену порука да попуни ту рупу од Фацебоок Мессенгер-а до Гоогле-ове апликације за размену АИ порука Алло ускоро.

Показује како Аппле није спремна да се пресели из хардверске компаније у компанију за услуге, у којој се тренутно креће скоро свака друга технолошка компанија и Аппле тврди да жели да се креће.

2. Аппле је и даље лидер у приватности - за бољи или лошији

Кад год Гоогле даје предлог за претрагу или текст који се налази на месту за оно што корисници требају у том тренутку, то је признање да корисници одустају од приватности да би тај систем функционисао.

Аппле клади се да њени корисници неће морати да изврше ту трговину кроз технологију под називом диференцијална приватност, која користи локалне датотеке за имплементацију машинског учења и када Аппле треба да приступи већим сетовима података других корисника иПхоне-а који се боре за личне податке.

Није јасно да овакво машинско учење може бити исто толико моћно као Гоогле, али то показује да се Аппле не слаже са овим питањем приватности - чак и ако то стигне на рачун понуђених услуга.

1. Аппле још увек воли да се бави новцем

Пре ВВДЦ-а, Аппле је направио неочекивано обавештење о основној функционалности своје продавнице апликација: програмери сада могу да наплаћују кориснике на основу модела претплате, који компанијама за апликацију дају трећу могућност да зарађују новац преко продавнице, плаћање за преузимање апликације.

Међутим, многи програмери који се боре, тврде да то није довољно да се оживе оно што је постало економија привлачних апликација. Апликације би могле генерисати 101 милијарди долара годишње до 2020. године, према истраживачкој компанији Апп Анние, али то је готово у потпуности генерисано од стране неколико одабраних апликација на врху. Као што Берние Сандерс то може рећи, 1 проценат апликација на врху узима све профите и смањује економију привреде средње класе.

Апликације за претплату су добар корак за јачање апликација средње класе, међутим то можда неће бити довољно, и није много приговора да уопште нешто није у реду.

Оригинални чланак долази из инверзног.