Dom > Izložba > Sadržaj
Према 6 најважнијих технолошких трендова, према Ериц Сцхмидт
Sep 21, 2018

Извршни председник Алпхабет-а провео је деценијама проповедајући како технологија може помоћи у побољшању живота.

Ериц Сцхмидт, извршни предсједник Гооглеовог родитеља, Алпхабет, провео је читаву каријеру предвиђајући како технологија може промијенити свет. Током путовања у свет као суштински глобални амбасадор компаније, састанак са светским лидерима и давање разговора, он не успорава учешће у ономе што он каже да су најважније будуће технологије.

Сцхмидт је поставио шест технологија које се мењају у игри, или муње, како их је назвао, који ће у понедјељак побољшати важне дијелове друштва. Хиљаде инвеститора и пословних руководилаца испунило је плесну дворану у Лос Ангелесу на Глобалној конференцији Института Милкен да би га чула.

Ево Сцхмидтових технолошких лутака (не смете да се грешите са луткама које Алпхабет ГООГЛ 0.47% ради у својим тајним Гоогле Кс лабораторијама):

1) Нердс над говедом: Сцхмидт види револуцију која долази у коришћењу биљака за замјену меса. Замена стоке са растућим и берберским постројењима могла би смањити емисије стакленичких плинова и борити се против климатских промјена, рекао је он. Месна индустрија, произвођачи стоке, посебно емитују значајне гасове стаклене баште.

Развој биљних протеина које би заједнице могле да користе за замену меса такође би смањиле трошкове хране у земљама у развоју где је храна понекад оскудна. Достављање килограма меса у продавницу намирница (подизање, клање, испорука) је релативно неефикасан и скуп процес у поређењу са испоруком килограма многих биљака заснованих на беланчевинама.

Сцхмидт је рекао да је свет сада спреман да боље произведе синтетичку храну из биљака уз помоћ рачунара и харинг података. Технологија може помоћи истраживачима и научницима да идентификују најбоље биљке и биљне комбинације за стварање одређених укуса и задовољавања одређених нутритивних потреба.

2) 3Д штампање за зграде: Изградња зграда, стамбених и пословних, захтева пуно времена, енергетски интензивно и скупо, истиче Сцхмидт. Али 3Д технологија штампе, подстакнута најновијим у рачунарству и софтверу, може створити зграде које су ниже цене, брже се граде и боље за околину. Ове 3Д штампане зграде могу се генерисати на индустријски и прилагодљив начин и састављене на лицу места, што је много ефикасније него градити комадић по комаду на земљишту гдје ће се борити. 3Д штампање такође може подстаћи употребу рециклираних материјала.

3) Виртуелна реалност: Многи стручњаци у индустрији индустрије праћени су најновијим слушалицама и игрицама виртуелне реалности које произилазе из произвођача као што је Фацебоок Оцулус ФБ -0.21%. Али Сцхмидт каже да ће се најснажнија употреба виртуелне стварности ускоро појавити изван видео игара и забаве. Технологија ће играти кључну улогу у томе што ће боље информисати друштво "повећањем стварности" или додавањем визуелних и аудио сигнала у окружењима попут аутомобила, на радном мјесту или у образовању.

4) Подаци о медицини су мобилни: Мобилни телефони су савршени уређај за праћење личног здравља и за прикупљање здравствених података, каже Сцхмидт. Додирујемо наше телефоне 1.5 пута недељно, чинећи уређаје једним од најинтимнијих и повезаних са нашим телима. Капацитет рачунара, мрежна веза, камера и други сензори чине га изненађујуће моћним уређајем за повезивање пацијената и доктора са медицинским подацима, рекао је Сцхмидт.

Добити технички лист, Фортунеов технолошки билтен.

5) Аутомобили за самосталну вожњу: Сцхмидт се сложио са већином Силиконске долине да ће самопосједни аутомобили представљати огромну пословну могућност. Али он такође мисли да ће рачунари возити наше аутомобиле учинити свет много сигурнијим.

"32.800 људи ће умрети ове године на путевима у САД-у, ми једноставно не знамо ко су још", рекао је Сцхмидт. Свијет би требао имати глобални програм луна који се фокусира на ауто-вожњу, заговарао је Сцхмидта, чија властита компанија ради на технологији.

6) Успостављање образовања користећи технологију: Сви знају да сваки ученик научи другачије, рекао је Сцхмидт. Али компјутери могу помоћи у промени образовања тако да је он најефикаснији и ефикаснији за све. Рачунарска технологија може лако пратити како ученици уче, а затим идентификују најефикасније наставне методе за сваку од њих. Морамо створити више алата како би наставницима помогли да повећају своју наставу и учине ефикаснијим образовањем, рекао је Сцхмидт.

изворне вести долазе из фортуне.цом