Dom > Novosti > Sadržaj
4 савета како бирати кад се извори из онлине Б2Б Маркетп
May 21, 2018

Соурцинг је у великој мјери гледао на прилику за уштеду у трошковима. Са мрежним тржиштима која се боре на хоризонту интернета, купци су боље опремљени да се директно баве производњом широм света. Купци иако желе да истражују многе опције које су на располагању, задржавају страх од инхерентног ризика који долази са територије сваке онлине трансакције. Већина купаца такође не зна где и како да започне.

Ево шта треба имати у виду приликом набавке са онлине тржишта:

Не сузите игралиште - Купци који се баве идејом набавке путем онлине тржишта насумично потражују глобалне добављаче. Ове случајне претраге могле су изазвати жељене резултате. Кредибилитет ипак остаје питање милион долара. Због тога препоручујемо коришћење познатог онлине тржишта које заиста нуди широк избор производа, производа или добављача.

Преговарајте о фер уговору - Пословни послови су оскудне ситуације. Као купац ваш фокус је на обезбеђивању да добијате добру вредност за свој новац. Посебно будући да ће производи који се набављају бити поново продати. Онлине тржишта чине да је изузетно лако пронаћи извозника који одговара вашим потребама. Онлине тржишта такође омогућавају брже комуницирање, преговарање и закључивање уговора на једном месту.

Држите преваранте у ували - Радити на пословном договору са извозником на хиљадама миља далеко може се застрашити. Стално се бринете за квалитет производа које набављате. Извозници најчешће захтијевају дјелимично плаћање. За малу поруџбину, пуну исплату је обавезна. Дакле, како осигурати да је ваша инвестиција сигурна? Онлине тржишта проводе чекове да издузе извознике који су изложени лажним. Неколико мрежних тржишта обавезује извознике да пошаљу документе које издају одговарајуће извозне комисије / удружења. Купци би такође могли да се одлуче за пословање са само провереним добављачима.

Превазилажење језичких баријера - Онлине тржишта су отворена за извознике из било којег дијела свијета. Не постоји географска баријера. Стога језичка баријера постоји. Иако постоји погрешно схватање да је комуницирање са извозницима из земаља које нису у енглеском језику тешко, прилике могу бити мало и далеко од истине. Да би избегли компликације, комуницирати на једноставном, једноставном енглеском језику.