Dom > Novosti > Sadržaj
5 савјета за заштиту себе као купца
May 25, 2018

Блистав априлских сајмова је сада далеко и прикупили сте многе контакте за потенцијални добавитељски посао у Азији. Шта радите следеће? Пратите ове пет једноставних корака да бисте успешно сарађивали са добављачима у Азији.


Развити однос

Први корак пре него што погодите уговор са добављачем је да посегнете и затражите узорке одређеног производа. Не само да вам то омогућава практични осећај производа, већ помаже и ви и произвођач који се слажу са захтевима и трошковима производа. Често, језичке и културне разлике могу успорити процес комуникације, али од виталног је значаја да се ове детаље унапред испуне пре него што се постави велики ред.

Извршите дужну пажњу

Када сте задовољни са производом, важно је обавити истраживање у позадини како бисте се уверили да имате посла са угледном компанијом. Постоји неколико бесплатних ресурса који су доступни на мрежи који вам омогућавају да пронађете компјутерску листу из Азије у црној листи, иако се ове листе можда не ажурирају редовно. За све свеобухватније резултате, размотрите ангажовање компаније као што је АКФ за обављање фабричке ревизије. Једноставна фабричка ревизија траје само један дан и цена је приступачна, у просеку УСД298. Ово је једноставан начин да избјегне преваре и осигурате да фабрика има искуства и капацитете за производњу вашег производа.

Преговарајте о уговору

Када завршите са својим продавцем и цијеном, још увијек има неколико детаља да се пеглате; што је најважније, услови плаћања. Иако постоји неколико опција, никада не у потпуности финансирати вашу наруџбеницу унапред. Уместо тога, размислите о плаћању унапред одређеног процента унапред (обично 30%), након чега следи преостали баланс када се налог заврши, а резултат прегледа је ПАСС. Израдите одговарајућу наредбу за куповину која описује ваше производе, ознаке и спецификације паковања, као и листу провере производа, ако је то могуће, услове куповине и план контроле квалитета.

Завршни узорци одобрења

Након завршетка уговора, време је да добијете узорак финалног производа. Затражите једну за вас и једну за вашу компанију за контролу квалитета. Овај корак вас припрема за производњу потврђујући боју, облик, функционалност и осећај производа, као и идентификовање неусаглашености и одлучивање које су прихватљиве.
Инспектор компаније за контролу квалитета користи узорак на лицу места као референцу за упоређивање са стварном производњом, поред спецификација производа и захтјева квалитета. У овој фази планирајте обављање било каквог неопходног лабораторијског тестирања како бисте осигурали да производ испуњава важеће локалне и међународне прописе. Изаберите пријављено тело препознато у вашој земљи увоза. На крају крајева, не желите да ваша пошиљка буде одбијена на царини (за регулаторну неусклађеност) или од стране вашег купца (због лошег квалитета).

Креирајте стратегију контроле квалитета

Јака стратегија контроле квалитета има за циљ откривање недостатака током процеса производње, због чега је од кључног значаја за партнер са вашим добављачем. У стварности, контрола квалитета користи обе стране, јер добављачи могу успјешно извршити куповну наруџбину и задовољни сте финалним производом. Договорите се о инспекцијама током процеса производње и прихватљивих ограничења квалитета користећи АКЛ таблицу (колико ће узорака бити контролисано, број неисправних производа које сте спремни прихватити и још много тога).

Пут од трговине до испоруке производа је прилично дугачак, и има пуно простора за грешку, без обзира колико дуго сте у послу.

LDI曝光机(LDI Exposure Machine).png