Dom > Novosti > Sadržaj
Дефинисање сарадње између електричних и механичких домена
Jul 03, 2018

Савремени електро-механички дизајни имају многе изазове дизајна који изазивају разне препреке током процеса дизајна. Обично се ови изазови могу раздвојити у две главне групе:

1. Трчање због компоненте и механичких одступања који се не обрачунавају

2. Синхронизација пројектних података између електричних и механичких конструкција

У прошлости дизајнери су често морали размјењивати е-пошту напред и назад како би заиста разумјели намеру другог дизајнера. Процес је био отежан и често је информација изгубљена или је било великих периода када дизајнери нису размијенили информације. Због тога су дизајнери често имали прекршаје који су узроковали проблеме низводно.

Као резултат тога, дизајнери су потрошили знатан број времена у поновном дизајну како би се осигурало да укупни дизајн испуни захтеве дизајна пре финалног сигноффа.

Са увођењем ПроСТЕП формата (ИДКС), чврста синхронизација између електричних и механичких токова је могућа и врло једноставна. Дизајнери могу лако сарађивати са сваком доменом на било којој фреквенцији током процеса дизајна. Оне могу заменити истинску намену како би се осигурало да се све механичке и компоненте уклањају у свакој фази дизајна.

Шта се мора промијенити како би ова синхронизација успела? Са овом моћнијом технологијом долази до веће одговорности у дефинисању тока у којем се информације размјењују. Дефинисање протока дизајна је критично у омогућавању ефикасног процеса. Време уложено у ову фазу смањује вишак корака и осигурава да се тачни подаци размјењују и спроводе током целог пројекта.

У већини електромеханичких пројеката, кључна ограничења дизајна најпре дефинирају машински инжењери, укључујући плоче плоче, локације за монтажу рупа, места за одржавање / усмјеравање, постављање конектора и сл. Захтјеви за дизајн и елементи плоче се затим размјењују са ЕЦАД дизајнер како би се осигурало да се тачне информације користе за покретање пројекта.

Иницијална размена је датотека "Баселине" и исти је као да користите ИДФ јер ће садржати целу збирну базу података из механичког домена. Међутим, то је једина сличност између њих. Нова ПроСТЕП иВиП схема вам сада омогућава да превазиљете слање појединачне, статичке датотеке у / из сваког дизајнерског тима јер омогућава сваком домену да шаље примарне податке (тј. Само што је промењено након иницијалне размене базне линије).

Као што можете замислити, ово олакшава много конзистентнији и прецизнији проток информација између дизајнерских дисциплина, јер такође садржи и извештај о разликама, начин укључивања напомена о томе шта се директно променило у саму датотеку ИДКС-а, и способност да графички испитају исправке на ПЦБ-у или механичком склопу и прихватају или одбацују. Овај процес подстиче бржу сарадњу и омогућава рану идентификацију критичних проблема током проток дизајна.

Следећи кораци описују типичан ток посла између ЕЦАД и МЦАД алата за дизајн коришћењем схеме ПроСТЕП иВиП:

1. Машински инжењер ствара ПЦБ унутар склопа који се монтира на постојећи хардвер.

2. 'Основна' ИДКС датотека се извози у ЕЦАД дизајнер.

3. "Баселине" је прихваћен у ЕЦАД дизајну, синхронизујући ЕЦАД са МЦАД базама података.

4. ЕЦАД дизајнер затим шаље архиву 'Респонсе' МЦАД инжењеру да је 'Баселине' прихваћен.

5. Плоча је модификована у МЦАД или ЕЦАД алатној групи и послата одговарајућој алатки користећи датотеку сарадње са приједлогом (инцрементал).

6. ЕЦАД дизајнер (или МЦАД инжењер) затим прегледава ажурирања и прихвата или одбацује предлог и шаље датотеку одговора натраг покретачу.

7. Други дизајнер / инжењер прихвата датотеку 'Респонсе' и процес се наставља.