Dom > Novosti > Sadržaj
ФАА објављује 2016. до 2036. аероспаце прогнозу
Sep 17, 2018

ФАА је објавила свој годишњи годишњи извјештај о зрачној напетости у фискалним годинама од 2016. до 2036. године, који утврђује одрживо повећање укупног зрачног пута и кориштење беспилотних авионских система (УАС).


Кључни део прогнозе фокусира се на пројекције раста употребе беспилотних летјелица, познатих и као беспилотне летелице. ФАА процењује да ће мала куповина УОБ-а у хобијима порасти са 1,9 милиона у 2016. на чак 4,3 милиона до 2020. године. Очекује се да ће продаја УАС-а у комерцијалне сврхе расти са 600,000 у 2016 на 2,7 милиона до 2020. године. Комбиновани укупни хобист и комерцијални УАС Очекује се да ће продаја порасти са 2,5 милиона у 2016. на 7 милиона у 2020.

Предвиђања за мале УАС које се користе у комерцијалној флоти теже се развити имајући у виду динамичну, брзо развијајућу природу тржишта. Процене величине продаје и флоте деле неке широке претпоставке о оперативним ограничењима за мале УАС у наредних пет година: дневне операције, у оквиру визуелне линије вида, и један пилот који ради само један мали УАС по истом времену. Главна разлика у високом и ниском крају прогноза су различити погледи на то како ће та ограничења утицати на широко коришћење УАС-а у комерцијалне сврхе.
Гледајући комерцијалне авио-превозне мјере, приходи путних миља (РПМ) се сматрају мерилом за мјерење раста авијације. РПМ је један путнички путник који путује једном миљу. Прогноза ФАА позива системске обрачуне главних и регионалних авио-превозника да расте са просечном стопом од 2,6 одсто годишње у периоду од 2016. до 2036. године, при чему ће међународне РПМ-ови пројектовати повећање од 3,5 одсто годишње, удвостручући се током прогнозираног периода. Предвиђа се да ће се домаће РПМ повећати за више од 50% истовремено. У 2015. години, системи РПМ-а од стране америчких превозника порасли су са 857 милијарди на 889 милијарди, што је повећање од 3,8 посто.

ФАА-ов програм НектГен помаже у испуњавању овог доследног развоја авијације. НектГен се фокусира на имплементацију технологија и процедура које користе сателитску базу авиона и ограничавају ефикасност тренутног земаљског радарског навигационог система. На пример, еколошки и економски добитак смањеног коришћења горива повезаних са напретком НектГена пројектовано је да оствари уштеду од милијарди долара у оперативним трошковима авио-компанија и постигне одрживи раст авијације.

Доказани економски подаци који користе изворе као што су опште прихваћене пројекције за БДП земље користе се у годишњој прогнози ФАА-е, која је досљедно постала стандард индустрије америчких авиокомпанија. Извештај разматра све аспекте ваздушног превоза, укључујући комерцијалне авио-компаније, ваздушни терет, приватну генералну авијацију и величину флоте.

линк за оригинални чланак: хттпс : //ввв.фаа.гов/невс/упдатес/?невсИд=85227