Dom > Novosti > Sadržaj
Северноамеричко оштећење пословних ПЦБ-а, али однос према књигама према рачуну остао је позитиван
Jul 08, 2017

БАННОЦКБУРН, Илл., САД, 29. јун 2017. - ИПЦ - Удружење Цоннецтинг Елецтроницс Индустриес објавио је данас налазе у мају 2017. године из свог месечног статистичког програма Северноамеричког штампаног кола (ПЦБ). Продаја и поруџбина ПЦБ-а су смањена у односу на прошлу годину. Слаба наруџбина довела је до тога да је однос ПЦБ-а у билансу повучен, али је остао позитиван у 1.05.

Укупна пошиљка ПЦБ у Сјеверној Америци у мају 2017. године била је нижа за 3,1% у односу на исти мјесец прошле године. Ове године до данас, испоруке су за 4,3 одсто мање у односу на исти период прошле године. У поређењу са претходним мјесецом, испоруке у Маи су смањиле 26,7 одсто.

Резервације ПЦБ-а у мају смањиле су за 7,3 одсто у односу на исти период прошле године, што је довело до пораста пораста пореза на негативну територију на 1,3 одсто у односу на исти период прошле године. Резервације у мају забиљежиле су пад од 33,6 посто у односу на претходни мјесец.

"Можда је био лаган месец за ПЦБ индустрију у Северној Америци јер су и продаја и наређења били испод прошлогодишњих нивоа", изјавио је Схарон Старр, директор ИПЦ-овог истраживања тржишта. "Иако су слаби налози извукли рачун у односу на рачун у односу на априлски максимум од 20 месеци, добра вест је да је тај однос остао изнад паритета (1.00) четвртог месеца заредом, што је позитиван показатељ за јачање продаје у другом пола године ", додала је она.

Детаљни подаци доступни

Следеће издање ИПЦ-овог Северноамеричког извештаја о ПЦБ тржишту, који садржи детаљне податке из маја из ИПЦ-овог статистичког програма ПЦБ, биће доступне следеће недеље. Мјесечни извјештај представља детаљне налазе о крутом ПЦБ-у и продајама и поруџбини флексибилних кола, укључујући одвојене ригидне и флексибилне показатеље, трендове раста према величинама компанија, потражњу за прототипима и друге временске податке. Овај извештај је бесплатан тренутним учесницима у ИПЦ-овом статистичком програму ПЦБ и претплатом на друге. Више информација о овом извештају можете наћи на ввв.ипц.орг/маркет-ресеарцх-репортс.

Тумачење података

Коефицијенти књиговодства су обрачунати тако што се вредност налога резервисаних у последња три месеца дели на вредност продаје фактурисане у истом периоду од компанија у ИПЦ узорку истраживања. Однос већи од 1.00 указује на то да је тренутна тражња испред снабдевања, што је позитиван показатељ пораста продаје у наредна три до шест мјесеци. Однос мање од 1,00 означава обрнуто.

Годишње и годишње стопе раста пружају најзначајнији поглед на раст индустрије. Упоређивање од месец дана до мјесеца треба направити са опрезом пошто оне одражавају сезонске ефекте и краткорочну нестабилност. Због тога што резервисања имају тенденцију да буду много нестабилније од испоруке, промене у односу књиговодства према месецима можда неће бити значајне, осим ако је очигледан тренд више од три узастопна месеца. Такође је важно размислити о промјенама у оба резервација и пошиљки како бисте разумјели шта покрећу промјене у односу књиговодства.

Месечна статистика ПЦБ индустрије ИПЦ-а заснована је на подацима представљеним узорком оба крутих ПЦБ и произвођача флексибилних кола који се продају у САД-у и Канади. ИПЦ објављује однос ПЦБ рачуна према рачуну на крају сваког месеца. Статистике за текући мјесец су обично доступне у последњој недељи наредног месеца.