Dom > Novosti > Sadržaj
Једнобојни и двослојни одбор
Oct 31, 2017

Распоред плочастих плоча је основа за укупни дизајн система ПЦБ-а. Ламинирани дизајн, уколико је неисправан, на крају ће утицати на укупне перформансе ЕМЦ-а. Генерално, дизајн стега је углавном у складу са два правила:

1. Сваки слој поравнања мора имати суседни референтни слој (снага или формација);

2. Суседне мреже и слојеви морају се држати на минималном растојању како би се обезбедила већа капацитивност прикључка;

У следећој табели се налазе стацкови од једнопластичних до осмослојних плоча:

За Два слоја плоча, због малог броја слојева, нема проблема са стеком. Контрола ЕМИ зрачења углавном из жица и распореда за разматрање;

Једно-слојна и двострука електромагнетна компатибилност издаје све више и више истакнута. Главни разлог за овај феномен је то што је сигнална петља подручја превелика, не само да производи јако електромагнетно зрачење, а коло је осјетљиво на спољне сметње. Да би се побољшала електромагнетна компатибилност линије, најлакши начин је смањити простор критичног сигнала.

Кључни сигнал: из перспективе електромагнетне компатибилности, кључни сигнал се углавном односи на јаке сигнале генерисане зрачењем и осетљиве сигнале у спољни свет. Сигнали који стварају јако зрачење су типично периодични сигнали, као што су сигнали сата или ниске реда. Осетљиви сигнали који су осетљиви на сметње су они нижих нивоа аналогних сигнала.

Појединачни и два слоја плоча обично се користе у мањој фреквенцији од 10КХз аналогног дизајна:

1 у истом слоју далековода до радијалног поравнања, и да се минимизује збир дужине линије;

2 узмите снагу, земљу, близу једно другом; у кључној тканој линији тканине на тлу, земља би требала бити близу линије сигнала. Ово доводи до мањег подручја петље које смањује осетљивост диференцијалног радијског зрачења на спољашње поремећаје. Када је сигнална линија поред додавања тла, формирала је минималну површину петље, струја сигнала сигурно ће узети овај круг, а не друга земља стаза.

3 Ако је плоча двослојне плоче, можете на плочи на другој страни, близу линије сигнала испод, дуж линије сигнала крпе тло, линију што је могуће шири. Област овог окружења је једнака дебљини плочасте плоче пцб помножене са дужином сигналне линије.

Препоручени начин слагања:

2.1 СИГ-ГНД (ПВР) -ПВР (ГНД) -СИГ;

2.2 ГНД-СИГ (ПВР) -СИГ (ПВР) -ГНД;

За горе наведене дизајне стуба два слоја, потенцијални проблем је за традиционалну дебљину плоче од 1.6мм (62мил). Размак између слојева ће постати веома велики, не само да није погодан за контролу импеданције, међуслојне спојнице и заштита; нарочито снага између формирања великог размака између капацитета плоче је смањена, није погодна за филтрирање буке.